Szlávi Péter nyerte el a 2011. Év Informatikai Oktatója címet

2011.12.08.
Szlávi Péter nyerte el a 2011. Év Informatikai Oktatója címet

December 7-én adták át a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) által alapított Az Év Informatikai Oktatója díjat.

A hazai informatika szakma szervezetei a Vezető Informatikusok Szövetségétől az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségén át a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságig és az az Inforumig egyetértenek abban, hogy az informatikai képzés egyre fontosabb. Fontos a szakemberkézés, és fontos azoknak a képességeknek az elsajátítása, melyek hiányában nem tudunk eligazodni a digitalizálódó világban. A VISZ, a informatikai vezetők szakmai szervezete, elsősorban az informatikai utánpótlásképzés támogatását tartotta szem előtt, amikor 2002-ben létrehozta az Év Informatikai Oktatója díjat.

A pályaműveket a VISZ által felkért független szakmai zsűri bírálta el, majd javaslatot tett a VISZ elnökségének a díjazott személyére. A zsűri tagjai: Dervenkár István, a Computerworld főszerkesztője, Dömölki Bálint matematikus, Havass Miklós, a Számalk tulajdonosa, Homonnay Gábor, a VISZ tagja, Mozsik Tibor, a Bitport főszerkesztője, Sziebig Andrea, az IT Business főszerkesztője valamint Turmezey László, a VISZ tiszteletbeli tagja.

A díjátadón a résztvevők meghallgathatták a négy legtöbb szavazatot kapott jelölt – Berke József főiskolai tanár (Gábor Dénes Főiskola),  Hajdu András tanszékvezető egyetemi docens (Debreceni Egyetem), Németh Krisztián egyetemi tanársegéd (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), Szlávi Péter egyetemi docens (Eötvös Loránd Tudományegyetem) – előadását az általa végzett oktatási munkáról.

Idén a zsűri Szlávi Péter egyetemi docenst, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karának oktatját találta érdemesnek a díjra. Az emlékplakettet és a vele járó 1 millió forint értékű ösztöndíjat Braun Péter, az VISZ elnöke, valamint  Dr. Kozma László, az ELTE Informatikai Kar dékánja adta át.

Forrás: computerworld.hu