Vándorló Micro:bitek

2017.11.05.
Vándorló Micro:bitek
Játékos kódolásra ad lehetőséget a Scratch környezethez hasonlóan programozható új eszköz, melyet az ELTE Informatikai Kar munkatársai 2017 októberében indítottak országjáró körútra.

Micro:bit botorkálás elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a BBC micro:bit eszközt (ha csak átmeneti használatra is), minél több iskolába eljuttassák, és a diákok játékos programozási/kódolási tevékenységeken keresztül megismerhessék, kipróbálhassák az eszközben rejlő lehetőségeket, ezzel is fejlesztve informatikai gondolkodásukat.

„A BBC micro:bit egy kisméretű, programozható panel, beépített szenzorokkal (iránytű, gyorsulásmérő, fényérzékelő), LED-mátrix kijelzővel, ki/bemeneti csatlakozókkal, Bluetooth technológiával. Az eszközt egyszerűen használható, grafikus blokknyelv segítségével is programozhatjuk, hasonlóan a Scratch környezethez” – mondta el Abonyi-Tóth Andor, aki az eszköz használatáról az idei Kutatók Éjszakáján tartott foglalkozást. 

A Robi és Bori nevet viselő eszközöket az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatikai Tanszékén belül létrejött T@T Labor és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság munkatársaiAbonyi-Tóth AndorPluhár Zsuzsa és Turcsányi-Szabó Márta mutatták be.

Folyamatosan várják azon iskolák jelentkezését, melyek ki szeretnék próbálni az oktatásban a micro:biteket.

További információk a http://microbit.inf.elte.hu/ oldalon olvashatóak.